IZREDNI ROCK!: Red Five Point Star in Applesauce Lorraine

Klub študentov Sežana razpisuje IZREDNI ROCK!

SOBOTA, 13. oktober 2012 ob 22h v MC Podlaga
Facebook dogodek: KLIK

Bruci še ne vejo, kako zaželjeni so izredni roki, zato pa jih znajo izkušeni študentje toliko bolj ceniti. Swingali ga bomo s trboveljskimi Red Five Point Star, za ogrevanje pa bodo poskrbeli mladci Applesauce Lorraine iz Kranja.

RED FIVE POINT STAR (ska/swing/punk)
Lani so trboveljski skankerji izdali svoj tretji studijski album Worst Case Scenario, ki je izšel na obeh straneh Atlantika. V Evropi pri domači založbi Kapa Records in v Združenih državah Amerike pri priznani založbi Megalith Records. Izid so podprli tudi s prvo ameriško turnejo na katero so se podali kar v družbi legendarne ska zasedbe The Toasters.
BIOGRAFIJA: Red Five Point Star so v letu 2010 odigrali 64 koncertov, od tega kar 48 v tujini. Najprej so 25 koncertov odigrali na turneji v Južnoafriški Republiki, Svaziju in Bocvani, takoj po povratku pa so na evropski turneji spremljali še najvplivnejši ameriški ska bend - The Toasters. 3. studijski album RFPS je novembra 2011 izšel za ameriško založbo Megalith, ki je naslednica Moon Ska Records, največje ameriške ska založbe, kar priča o temu, da smo v Sloveniji vzgojili enega najboljših evropskih ska bendov. Izdaji je sledila strnjena ameriška turneja, v sklopu katere so ponovno spremljali The Toasters na njihovi turneji ob 30.obletnici nastanka skupine. Red Five Point Star so v ZDA odigrali 12 koncertov med Florido in Oklahomo.
WEB: http://www.redfivepointstar.com/ 
FB: https://www.facebook.com/redfivepointstar 

APPLESAUCE LORRAINE (rock/bues/funk)
Applesauce Lorraine sestavljajo trije člani (boben, kitara, bas/vokal), ki so se glasbeno spoznali na mnogih jam session-ih, na katerih so odkrili skupen ustvarjalni miselni tok, kasneje pa tudi skupno vizijo glasbe in prihodnosti v splošnem. Glasba, ki jo izvajajo (fuzija rocka, bluesa in funka), je izključno avtorska in vsekakor predstavlja nekaj svežega, pa vendar
poslušljivega na področju sodobnih glasbenih stvaritev.
WEB: http://applesaucelorraine.bandcamp.com/releases 
FB: http://www.facebook.com/ApplesauceLorraine 

Vstopnina 4€
Za člane KŠS je vstop BREZPLAČEN!

V KŠS se lahko včlanite na uradnih urah (petek 18-21h) ali na vstopnini z originalnim potrdilom o vpisu.

Se vidimo? Seveda se...

 

Osnovni podatki

Klub študentov Sežana

Partizanska cesta 37a

6210 Sežana

 

Uradne ure (Partizanska 37a, 2. nadstropje; nad frizerskim salonom Nives):

  • petek: 18.00 - 21.00

 

Kontakt:

 

Davčna številka: 77595157

Davčni zavezanec: NE

TRR: SI56 6100 0002 2403 079

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information